středa 16. října 2013

Andrej Šeban Band v Lucerna Music Bar


K včerajšiemu koncertu Andreja Šebana v pražskom Lucerna Music Bare mi naskakujú dve slová Návrat kráľa. Čakala som veľa - podmanivé vystúpenie dalo oveľa viac. Z Andreja sa na divákov prenášal neskutočný pokoj, humor a pokora. Miestami som mala pocit, že Mr. Šeban prežíva svoju vlastnú javiskovú meditáciu. A to je dobre, jeho feeling sa prenášal na poslucháčov a zanechával silný dojem.

Andrej Šeban, niekoľkokrát zvolený za najlepšieho slovenského inštrumentalistu, zahral so svojou kapelou 15.10.2013 v Lucerna Music Bare v Prahe.

Skladám poklonu celej skupine. Andrej Šeban Band je projekt, ktorý vznikol v roku 2012. Okrem Andreja Šebana (gitara, vokály) v ňom účinkujú hudobníci Daniel Špiner (klávesy), Peter Rusňák (basgitara) a Michal Fedor (bicie). Bolo potešením pozorovať, ako si kapela užíva vystúpenie – bolo cítiť, že hrať s Andrejom je pre mladých muzikantov česť a príjemná práca. Radosť počúvať a pozerať ako zohraná kapela necháva vyniknúť eso. Srdcové.   

V prvej časti koncertu predstavila kapela vlastné skladby. Improvizácie na témy slovenského folklóru, detských nápevov, ale aj world music pridávali jazzovo rockovému vystúpeniu žartovný výraz, ale tiež odkazovali na korene národnej i svetovej hudby (alebo, ako vraví Andrej Šeban - prahudby). V druhej časti koncertu zneli staré dobré veci Andreja Šebana. Tour 2013 je pecka, „Pure Music". Ak môžete, na koncert choďte.


Moje srdcovky vo verziách 2012: Donaha si vypočujte tu, Bude ako nebolo tu a Odkaz tu tiež nesmie chýbať.

Žádné komentáře:

Okomentovat